Hovedside Gjør det selv Ideer og inspirasjon Interiør Oppskrifter Alt annet Kontakt

Lag din egen tørrsjampo!

08.07.2015 - Gjør det selv - 2 kommentarer

Hvorfor har vi ikke tenkt på dette før??

Jeg er en av de som stadig får fett hår, uansett hvor ofte (eller sjeldent) jeg vasker håret, og uansett hva slags hårprodukter jeg bruker. Jeg er også en av de som hverken vil eller kan ta meg rå til å bruke masse penger på hårprodukter i alle merkunderlige former. Sist, men ikke minst, er jeg også en av de som stadig har dårlig tid. Jeg er vel ikke alene der, eller hva? Joda, jeg vet det nok.

Uansett, det har resultert i at jeg har brukt flere hundre kroner på tørrsjampo som virkelig går tom med en gang. Det er så kjedelig - og i tillegg føler jeg ikke de har vært verdt pengene mine. Derfor kom jeg på den geniale planene om å lage min egen!! Yes, her kommer den lille DIY spirit frem, og det virket faktisk overraskende bra.

 

Er du brunette, trenger du:

  • 2 ss maisena
  • 2 ss kanel
  • 2 ss kakaopulver
  • 3-5 dråper eterisk olje etter egen smak (kan sløyfes)

Er du blondine, trenger du:

  • 4 ss maisena
  • 1 ts kanel
  • 3-5 dråper eterisk olje etter egen smak (kan sløyfes)

Bland sammen alt i en bolle, og hell over på en lufttett beholder. Ha den gjerne nær sminken din, slik at den blir en del av morgenrutinen din. Den skal påføres lett med en sminkekost - masserer man den for mye inn kan maisenaen samle seg opp og begynne å klø. Gre gjennom håret med en hårbørste slik at tørrsjampoen får satt seg godt og la den helst trekke inn i ca 10 minutter før du tilsetter de daglige hårproduktene.

 

Her er litt fakta om ingrediensene og hvorfor jeg bruker akkurat dem:

  • Maismelet, basen i tørrsjampoen, er helt rå på å suge til seg overflødige oljer og fettrester fra hårrøttene.
  • Kanelen har fantastiske antibakterielle og helbredende egenskaper - for ikke å nevne en forfriskende essens som stimulerer hodebunnen.
  • Kakaoen tilsettes i hovedsak for at maismelet ikke skal legge seg som et tydelig hvitt laken over de mørke tonene tl brunetter, men den inneholder også antioksidanter, vitaminer og mineraler som er herlige for både hår og hodebunn!

 

2 kommentarer

Postet av: beautyblossom

Hei

Kjempe bra tips:)

Jeg pleier å bruke potetmel:)

Koselig hvis du tar en titt innom bloggen min også:)

Postet: 08.07.2015, Kl: 15:33

Postet av: Filippa og Hedda

Oj, så kult! Jeg har aldri prøvd det før, men må teste det ut :)

Postet: 11.07.2015, Kl: 15:33

Skriv en ny kommentarhits