Hovedside Gjør det selv Ideer og inspirasjon Interiør Oppskrifter Alt annet Kontakt

Alle innlegg i kategori: Oppskrifter

Strawberry Popsicles med sjokoladetrekk

08.07.2015 - Oppskrifter - 3 kommentarer

Så langt har den norske sommeren vært helt fantastisk her i Oslo, og selv om denne uken ikke er like solfylt, er den fortsatt like varm. Da trenger man noe å kjøle seg ned med, og det er faktisk ikke mye som slår lemonade og ispinner. Derfor bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget ispinner. 

Det beste jeg vet nå på sommeren er jorbær, og da ble det ganske naturlig jordbær ispinner med deilig sjokoladetrekk. 

 

  • 1 kurv ferske, friske jorbær (2 1/2 kopp)
  • 1/3 kopp vann eller skummet surmelk (jeg tok halvparten av hver)
  • Noen dråper sitronjuice, om ønskelig
  • 2 kopper "Sophies Magiske Istrekk" 
  • 2 stavmikser/blender eller liknende
  • Ispinneformer


Finn fram utstyr og ingredienser. Rens jordbærene og miks de sammen med en stavmikser eller annet du har tilgjengelig. Hell i vann/melk og et par dråper sitronjuice, og bland sammen.




Hell puréen oppi formene, putt oppi ispinner hvis de ikke henger fast i lokket, og sett i fryseren til de er helt fryste - ca 4-8 timer.


Oppskrift på én kopp Sophies Magiske Istrekk:

  • 1 kopp lys kokesjokolade
  • 2 ss god kokosnøttolje 

Putt kokesjokolade og oljen i en bolle som tåler mikro. Varme i 15 sekunders intervaller, hvor du tar ut bollen og rører mellom hvert 15. sekund. Dette tar ca 45 sekunder. La den kjøles ned til romtemperatur før du bruker den. Veldig viktig å ikke putte den i fryser eller kjøleskap, ettersom den da vil stivne og bli hard. Den skal oppbevares i en lufttett beholder på et tørt sted i romtemperatur.

Og så er det bare å nyte disse deilige ispinnene i sola! Dypp gjerne mer av isen i sjokoladen - det var helt fantastisk godt!!

Alle innlegg i kategori: Oppskrifter

Egg cocotte - med det du har i skapet

05.07.2015 - Oppskrifter - 2 kommentarer

God søndags formiddag!

Her startet søndagen litt tidligere enn jeg håpet på, men det var deilig å få unnagjort en del mens samboeren min fortsatt lå og purket og sov. Da han etter noen timer fikk plantet bena godt på utsiden av sengen, bestemte vi oss for å lage litt skikkelig god søndagsfrokost. Jeg skrapte sammen litt av det vi hadde liggende i kjøleskapet - og resultatet ble nydelig!

Her kommer oppskriften:

  • Små former 
  • 6-12 skiver med valgfri skinke - vi brukte kokt pepperskinke
  • 6 ts creme fraîche 
  • Valgfri fyll, miks sammen noe godt fra kjøleskapet - jeg brukte spinat, vårløk og sopp, surret det sammen med litt olje og hvitløkssalt i pannen. 
  • Cherrytomater (kan sløyfes, eventuelt byttes ut)
  • 6 egg
  • Persille eller annen valgfri, fersk krydderurte (kan selvfølgelig også søyfes, her gjør en litt som en selv vil)
  • Raspet, valgri ost - jeg brukte parmesan (Parmigiano Reggiano)
  • Salt & Pepper

 

Jeg startet med å sette ovnen på 200 grader. Finn frem formene du ønsker å bruke - jeg brukte noen muffinsformer i silikon fra IKEA. Smør formene og fyll hver enkelt form med 1-2 skiver med skinke. Ta en ts med creme fraiche i hver form. Nå finner du fram fyllet du ønsker å bruke, og surrer det i pannen sammen med litt smør/olje og eventuelt krydder. Ta ca 1-2 ts med fyll i hver form og strø litt hakket cherrytomater over. Nå klekker du ett egg over per form, og strør litt salt & pepper, finhakket persille og ost over. Sett formene inn i midten av ovnen og la stå i 12-15 minutter. Server gjerne til nystekte rundstykker med litt godt pålegg.







Håper det smaker!

#mat #oppskrift #kreativthjem #sommer  

Alle innlegg i kategori: Oppskrifter

Frokosten som redder travle dager

04.07.2015 - Oppskrifter - 2 kommentarer

God lørdagskveld!

 

Det er dessverre sånn at ikke alle er like heldige å få avslutte den travle hverdagen allerede fredag ettermiddag, og jeg er nå en av de. Her begynner uler (eller det vil si kvitrer) alarmen allerede 07:30 lørdag morgen, og det er på tide å gjøre seg klar til jobb, før helgen kan få lov til å starte for fullt. Selv om jeg har litt dårlig tid, som jeg nå alltid har, prioriteres frokosten så godt det lar seg gjøre. Og nå kom jeg over en oppskrift som kommer til å redde meg så mange ganger fremover!!

Oppskriften holder til ca en god porsjon

  • En kopp vann
  • En halv kopp lettkokt havregryn
  • Maldonsalt og nykvernet pepper (vanlig salt og pepper funker selvfølgelig også)
  • Olje eller sprayfett
  • 1 stort egg
  • 2 ss raspet cheddar eller annen ønskelig ost
  • 1 ss hakket vårløk

 

Kok opp en kopp med vann og sett ned varmen til middels varme. Hell oppi havregrynene sammen med litt salt og la småkoke til grøten er klar (ca 5 min). Mens grynene småkoker kan du starte med å varme opp en stekepanne med olje, og når den er varm nok steker du egget til det er lettkokt (ca 3 min). Krydre egget med salt og pepper. Når alt er ferdig, legger du grøten over i en frokostskål med egget på toppen og strør over litt raspet ost og finhakket vårløk. Voíla!!

 

#oppskrift #mat #kreativthjem #travelhverdag #somer 

hits